*всички цени в сайта са без ДДС

Полски газови уредби за дизелови автомобили вече и у нас

Интелигентната система за дизелови машини Zenit PRO DIESEL бе представена от българския вносител на технологиите на полската фирма AG Centrum – „Домо Естетико“ ЕАД, в хотел "Елейт Плаза" в Младост 1, София. След теоретична част, проведена от Андзрей Мичта от AG Centrum, посетителите на събитието имаха възможността лично да се запознаят с действи...

Интелигентната система за дизелови машини Zenit PRO DIESEL бе представена от българския вносител на технологиите на полската фирма AG Centrum – „Домо Естетико“ ЕАД, в хотел "Елейт Плаза" в Младост 1, София. След теоретична част, проведена от Андзрей Мичта от AG Centrum, посетителите на събитието имаха възможността лично да се запознаят с действието на преработен Volkswagen Passat 2,0 TDI, пригоден за изгаряне на пропан-бутан. Гостите от страна на специализираните сервизи за подобен тип техника пък бяха запознати с практическата част по монтажа и въвеждането в експлоатация на системата Zenit PRO DIESEL.

В същността си тя използва пропан-бутан или метан за допълнително гориво, като в различни мотори и натоварвания процентното съотношение между дизел и алтернативно гориво може да варира от 20 до около 50 процента. При захранване на генератори, например, делът на газа може да достигне до около половината от общото изразходвано количество гориво. При условия на променливи натоварвания, като тези при леките автомобили, средният процент LPG може да достигне 30 процента, а този на CNG – около 50%. Това, от своя страна, води до реални материални и икономически предимства – около 15% от сумата, изразходвана за основното дизелово гориво, може да бъде спестена чрез използване на пропан-бутан.

При метан този дял нараства до приблизително 30 процента. С оглед на тези данни, системата изглежда най-подходяща за тежкотоварни камиони или влекачи, където средната консумация на гориво е в рамките на 30-35 литра на 100 километра пробег. Бързо изчисление показва забележителна икономия на годишна база при 100 000 километра за 12 месеца. Най-обобщено, предимствата на тази система са три – значително пестене на гориво, повече мощност и въртящ момент и бърза възвръщаемост на разходите за монтаж.

Разбира се, технологията Zenit PRO DIESEL може да бъде поставяна и на всякакъв тип други нафтови машини – леки коли, джипове, бусове, автобуси, трактори, селскостопански машини и специални автомобили. Официален дистрибутор за България на продуктите на AG Centrum е „Домо Естетико“ ЕАД. Специалистите на компанията, която предлага богата гама от продукти за автомобилни газови уредби, са с над 15-годишен опит в областта на търговията с ресурсно-спестяващи продукти.

Още

Полски газови уредби за дизелови автомобили вече и у нас