С 10% повече газови уредби се монтират през лятото Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Горещините не са рискови за автомобилите на газ

Лятото е най-активният сезон за монтиране на газови уредби на автомобилите, отчитат от българската марка REAGAS. Всяка година през летните месеци се наблюдава ръст на продажбите на газови системи с около 10-15%. Основната причина е, че през лятото хората пътуват повече, в сравнение с останалото време през годината, и минават на газ, за да намалят разходите си за гориво. Като заменим бензина с газ, спестяваме 50% от разход за гориво месечно. Ако пътуваме за лятната си почивка на Българското Черноморие с автомобил, който изразходва 10 л / 100 км, ще спестим около 120 лв. от разликата в цените на горивата, при изминати едва 1000 км.

Горещините през лятото не са рискови за автомобилите на газ, уверяват от REAGAS. В газовия резервоар има мултиклапан с 3 нива на защита: 1) електромагнитен клапан, който спира притока на газ към двигателя; 2) предпазен клапан, който се задейства, когато налягането се покачи над определено ниво и изпуска газта в атмосферата извън автомобила; 3) стоп-клапан, който спира пълненето на резервоара на 80% и осигурява необходимите 20% аванс за разширяване на газта при покачване на температурата на околната среда.

Все пак за да си осигурите по-голяма безопасност, специалистите съветват да се прави постоянна проверка на системата за изтичане на газ и смяна на филтрите, които пречистват газта в инжекционната система. Също така, препоръчват да се използват филтри от по-качествени материали и да се слага един подсигурителен, тоест един центробежен и един полиестерен филтър, за да се предпазват по-добре инжекторите. Не на последно място, през лятото е хубаво да се кара с антифриз, а не с вода, за да се постигне по-добро охлаждане на изпарителя на газовата система и на компонентите от охладителната система на двигателя.

REAGAS е българска марка газови системи, която се продава на пазарите в България, Македония, Сърбия, Румъния, Гърция, Украйна. Инжекционната система има всички необходими сертификати за качество (67R-01,110R-00,10R-03), гаранционно и извънгаранционно обслужване с европейска  гаранция 24 месеца.

За допълнителна информация: Veritas PR, Евелина Терзийска, 0888 046 475

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *