Една често допускана грешка с газовата уредба на автомобила и как да я избегнем Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Избор на скъпа електроника и евтини компоненти на газовата уредба за автомобила – това е една от най-често срещаните грешки, които шофьорите допускат. Много от тях се заблуждават, че качеството на газовата уредба се определя предимно от електрониката, а ролята на останалите компоненти е минимална. Истината е, че за да може да извлечете полза от карането на газ, елементите, с които окомпллектовате уредбата, са също толкова важни, колкото и електрониката, предупреждават от българската марка REAGAS. Ако поставите евтини и некачествени компоненти, ще трябва да ги сменяте два-три пъти по-често, ще губите време и пари, а и автомобилът ви няма да работи добре, допълват от там.

От REAGAS съветват, за да постигнете оптимална работа на двигателя, внимателно да подберете всеки един елемент на газовата система. Ето какво е добре да знаете за някои от тях предварително.

 Инжекторите впръскват газта в двигателя. Има бързи и бавни рейки и трябва да се изберат в зависимост от параметрите на автомобила. Имайте предвид, че след пробег на повече километри зададените настройки за работа на рейката се променят и количеството гориво, което се впръсква в двигателя, също се променя. Затова е препоръчително рейката да се проверява и регулира, както е указано във всяка гаранционна книжка на марката. Също така на всеки 10 хиляди километра е задължително да посещавате вашия автогаз сервиз за смяна на филтиращите елементи и за преглед на системата. Това ще доведе до една дългосрочна и безпроблемна експлоатация на газовата система.

Мултиклапанът играе важна роля за безопасността, тъй като регулира пълненето на газовата бутилка до 80% и когато газта се разшири при повишаване на температурата, осигурява необходимия аванс. Също така показва наличното количество газ в бутилката. Добре е да изберете най-съвременните модели, тъй наречените „евро сонди”, тъй като те имат висока степен на защита, освен това са снабдени с електроклапан, който прекъсва притокът на газ от бутилката към двигателя, когато се загаси двигателят, и така подсигурява допълнителна безопасност на автомобила. Също така бутилката е така създадена, че тръбопроводите на входа и на изхода на газ към мултиклапана, са гофрирани отделно и при авария или изтичане на газ тя излиза от купето на автомобила.  

За системи тип газов инжекцион, много важни елементи са редуктор-изпарителя, който преобразува втечнения газ в газообразно състояние, както и сензорите, чрез които софтуерът черпи данни за нужните му параметри.

За да сте сигурни, че компонентите, които ви се предлагат, са качествени, монтирайте газовата си система в оторизиран сервиз с добра репутация. Освен че ще ви предложат отбрани части, ще спазят и изискванията за монтажа, от което също зависи дали добре ще работи колата на газ. Например, имайте предвид, че бутилката трябва да е правилно монтирана на шасито на автомобила, така че да не се влияе от вибрациите при движението на колата. Също така, след като веднъж е монтирана, газовата бутилка не трябва да се премества, за да се осигури максимална безопасност.

REAGAS  е българска марка газови системи, която се продава на пазарите в България, Македония, Сърбия, Румъния, Гърция, Украйна. Инжекционната система има всички необходими сертификати за качество (67R-01,110R-00,10R-03), гаранционно и извънгаранционно обслужване с европейска  гаранция 24 месеца.

За допълнителна информация: Veritas PR, Евелина Терзийска, 0888 046 475

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *